Web Analytics Made Easy - Statcounter

در شرایطی که وی‌اوی‌د‌های اصلی زیرنظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هنوز زیر بار دریافت مجوز از صداوسیما نرفته‌اند و از عواقب این کار نگرانند، صداوسیما در یک پاتک جدی، به چهار وب‌سایت متفرقه دانلود فیلم مجوز فعالیت  داد؛ اقدامی که با سکوت وزارت ارشاد همراه شده و می‌تواند نشانه آن باشد که سازمان سینمایی و دیگر بخش‌های دولت به عنوان مدعیان پیشین اعمال حاکمیت در این حوزه‌ها، انگیزه لازم را برای حفظ حوزه استحافظیه خود ندارند و از مواضع‌شان عدول کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «تابناک»؛ «او تی تی / OTT»‌ها نظیر «آی پی تی وی / IPTV» و «وی او دی / VOD» جزو بسترهای تازه مورد توجه در فضای بین‌المللی است. دست‌کم در ایران، ظاهراً آنچه «آی پی تی وی / IPTV» را از «وی او دی / VOD» تفکیک می‌نماید، برخورداری از امکان «پخش زنده / broadcasting» یا «بازپخش زنده / re-broadcasting» است. در همین راستا «وی او دی / VOD» در یک وضعیت بلاتکلیف در سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعمال حاکمیت می‌شود.

در شرایطی که دولت با محوریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید دارد که متولی vod به عنوان بستر عرضه فیلم و سریال همچون شبکه نمایش خانگی، سازمان سینمایی است و این اختیارات را در چارچوب با صدور پروانه‌های ساخت، نمایش و توزیع این آثار از سوی سازمان سینمایی تلقی می‌کند، سازمان صداوسیما نیز خود را متولی این حوزه تصور می‌کند و این دعوا ادامه دارد. با وجود آنکه برخی نهادها به وی او دی‌های زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد ابلاغ کرده بودند که یا از صداوسیما مجوز می‌گیرند و یا با آنها برخورد می‌شوند، آنها درخواست استمهال کردند و در عین حال مجوزی از صداوسیما نگرفتند.

در سوی مقابل، رئیس سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در طی مراسمی به شماری از وب‌سایت‌های متفرقه مشتمل بر آپ تی وی، موبو مووی، هکس دانلود و فیلم تو مووی دانلود فیلم به شکل غیرمنتظره‌ای پروانه فعالیت آزمایشی داد و در این مراسم با اشاره به تغییرات و تنوع رسانه‌ها در سراسر دنیا تاکید کرد: «این تنوع با مدیریت قبل امکان پذیر نیست. سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در تعامل کامل با رسانه‌های فعال در این حوزه کار می‌کند گفت: تاکنون 73 مجوز به این رسانه‌ها اعطا شده و 150 درخواست مجوز نیز در دست بررسی است.»

امامیان در این مراسم که برخی از مدیران سایت های دانلودی نیز حضور داشتند به ساماندهی این سایت ها اشاره کرد و گفت: «از آنجایی که استفاده مردم از این سایت ها زیاد است و اصل دانلودی بودن غیرقانونی نیست، باید این سایت ها با سازوکار مناسبی پیش بروند و ارائه خدمت کنند.

رئیس سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر با اشاره به طی شدن مسیر صدور مجوز، بحث کپی رایت و صیانت از مساله محتوا گفت: «اعطای مجوز به رسانه‌ها به معنای شروع همکاری ما با دوستان است و ما مسئولیت نظارت بر محتوا را به عهده خود رسانه‌ها می دانیم. هر مسئله ای که در امر محتوا به وجود بیاید مسئول رسانه‌ها هستند بنابراین باید مکانیزمی داشته باشید و محتوای منتشر شده را نظارت کنید.»؛ اقدامی که به نوعی می‌تواند پاتکی به وزارت فرهنگ و ارشاد تلقی شود و ابتکارعمل را از آنها سلب نماید.

با وجود گذشت یک روز از این اتفاق غیرمنتظره، موضع سازمان سینمایی سکوت بوده و با وجود آنکه پیش از این برخی صنوف سینمایی از جمله کانون کارگردانان در بیانیه‌ای نسبت به تحولات در حوزه VOD هشدار داده بودند، ظاهراً وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی به عنوان متولی اصلی ترجیح داده‌اند سکوت کردند و بر سر حدود اختیارات‌شان برای اعمال حاکمیت و حوزه استحفاظیه‌شان به رویارویی‌شان با صداوسیما تداوم نبخشند؛ آیا در آینده سازمان سینمایی رفتاری خلاف این نشان خواهد داد یا با تداوم سکوت نشان می‌دهد از مواضع گذشته‌اش عدول کرده است؟

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: کردستان سوریه اعتراضات لبنان طرح انتقال آب خزر جنبش عدم تعهد طرح ملی مسکن جاستین ترودو شبنم نعمت زاده وی او دی صداوسیما تلویزیون اینترنتی سازمان سینمایی کردستان سوریه اعتراضات لبنان طرح انتقال آب خزر جنبش عدم تعهد طرح ملی مسکن جاستین ترودو شبنم نعمت زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۷۰۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام اولویت‌های تولیدی از سوی رییس سازمان سینمایی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی در یکصد و هفتمین جلسه شورای معاونان و مدیران سازمان سینمایی که به میزبانی بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد، با اشاره به شعار محوری سال ۱۴۰۳ گفت: سینما در سال گذشته موفق شد با عبور از چالش‌ها و حواشی گوناگون، بار دیگر جایگاه خود را ارتقا دهد و در حوزه‌های مختلفی چون توسعه زیرساخت، رونق اقتصادی، اعتمادسازی عمومی، برگزاری رویدادهای سینمایی، جریان کشف استعدادهای انسانی و رشد سرمایه اجتماعی، موفقیت‌های قابل اعتنایی به دست آورد.

وی افزود: در کنار این توفیقات و دستاوردهایی که در حوزه‌های مختلف سینما شکل گرفته است در سال جاری با عنایت به شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»، ضروری است با اهتمام ویژه‌تری با مشارکت خانواده سینما به سوی تحقق این مساله مهم گام برداریم.

رییس سازمان سینمایی عنوان کرد: علاوه بر ظرفیت‌ها و منابع موجود در سازمان سینمایی، خوشبختانه امسال با مساعدت وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی اعتبار ویژه‌ای به منظور تقویت تولید آثار با اولویت های موضوعی مشخص در نظر گرفته شده که نشان‌دهنده جایگاه و قابلیت‌های خاص سینمای ایران در طرح مضامین گوناگون و تبیین گفتمانی در عرصه فرهنگ عمومی است.

خزاعی با توجه به نهایی شدن سیاستگذاری اولویت های تولیدی در شورای عالی تولید، عنوان کرد: علاوه بر موضوعات اجتماعی، دینی، خانوادگی و اخلاقی، تقویت بنیاد خانواده، توجه به موضوع جمعیت، حل مسایل اجتماعی، خدمات و پیشرفت‌های نظام و کشور، توجه به مفاخر ملی و عناصر هویتی، عزت ملی، سبک زندگی ایرانی اسلامی، ترویج امید، موضوع ایثار، شهادت، تبیین نقش جبهه مقاومت و تقویت فرهنگ عفاف و حجاب از جمله اولویت‌های ابلاغی تولیدات امسال است.

محور رونق سینما، مخاطب است

خزاعی با تاکید بر شاخص‌های موثر در رونق سالن‌های سینما بیان کرد: محور رونق سینما مخاطب است؛ از نظر سازمان سینمایی تنوعی که روی پرده سینماها از لحاظ گونه‌های مختلف سینمایی وجود دارد، قابل اعتنا است. این تنوع هم در تولیدات بنیاد فارابی در ویترین فجر چهل و دوم و هم در برخی موسسات تولیدی دیده می‌شود و یکی از سیاست‌های سازمان سینمایی در سال جدید حفظ تنوع ژانرهای فیلم های روی پرده اکران خواهد بود.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این که سال گذشته شاهد رکوردهای تاریخی فیلم‌های کمدی و کودک و نوجوان در حوزه اقتصاد سینما بوده‌ایم، افزود: با سیاست‌های اتخاذ شده در حوزه تولید و اکران فیلم‌ها، پیش‌بینی می‌شود در سال جاری این رونق و اقبال عمومی را به آثار اجتماعی، دفاع مقدس و سایر ژانرهای سینمایی شاهد باشیم.

سینما، ویترین گفتمان جدی اندیشه‌هاست

رییس سازمان سینمایی با اشاره به آثار گفتمانی تولیدات سینمای ایران در جامعه، گفت: بسیاری از مسایل و چالش‌های فرهنگی و اجتماعی را می‌توان با زبان هنر بیان کرد و سینما می‌تواند بستر و ویترین گفتمان جدی اندیشه‌ها و مفاهیم گوناگون جامعه باشد. همچنین سینما می‌تواند بسیار بیش از این‌ها به طرح دغدغه‌ها و مسایل مهم جامعه بپردازد.

در این نشست، معاونان، مدیران و روسای موسسات سینمایی نقطه نظرات خود را درباره مسایل جاری مدیریت سینما مطرح کردند.

جلسه شورای معاونان و مدیران سازمان سینمایی، سه شنبه یازدهم اردیبهشت ماه به میزبانی بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد که در آن اصغر فارسی، حبیب ایل بیگی، قادر آشنا، علیرضا اسماعیلی، محمدرضا سوقندی، مجید زین العابدین، محمد حمیدی مقدم، هاشم میرزاخانی، مهدی آذرپندار، لادن طاهری، سیدصادق موسوی، غلامرضا نجاتی و رمضانعلی حیدری خلیلی حضور داشتند.

کد خبر 6093423 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • جوابیه وزارت فرهنگ و ارشاد به عصر ایران: مُهر وزارت چهار روزه ساخته شد
  • مشکل صدور مجوز ساخت در ۲۸ قطعه از زمین‌های رو به روی شهرک خانقاه برطرف می‌شود
  • اعلام اولویت‌های تولیدی از سوی رییس سازمان سینمایی
  • فقط شورای عالی امنیت ملی می‌تواند کنسرت‌ها را لغو کند
  • وزیر ارشاد: به کنسرت رپ مجوز ندادیم
  • جزئیاتی از طرح‌های مطالعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • ۱۰نظرسنجی مربوط به پیمایش حجاب انجام شده/احیای مرکز طرح‌های ملی
  • وزارت ارشاد: بوشهر قلب تپنده موسیقی است / کنسرت‌های موسیقی در بوشهر هیچ مشکلی برای مجوز ندارند
  • بوشهر در تعداد اجراهای موسیقی از برترین استان‌های کشور است
  • رشد ۴۱ درصدی صدور مجوز صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سال گذشته